Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Cumpăna (jud. Constanța)

UAT-CumpanaLocalizată la o distanța de doar 5 km față de municipiul Constanța, comuna Cumpăna este parte componentă a zonei metropolitane Constanța. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Cumpăna este de 12.333 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 9.871 de locuitori.

În ultimii ani, la nivelul comunei Cumpăna au fost implementate o serie de proiecte care au permis dezvoltarea continuă a localității, precum și a nivelului de trai al populației. Comuna Cumpăna a primit indicatorul de sat european pentru Centrul Comunitar Sfânta Maria care include grădinița cu program normal și prelungit, Școala de Balet, Muzeul Satului, Telecentru și un Centru de Formare și Perfecționare Profesională.

Printre proiectele implemementate de către UAT Cumpăna cu impact social amintim

„CENTRU MULTIFUNCTIONAL DE ASISTENTA SOCIO-MEDICALA – CUMPANA”

Sursa finanțare: POR 2007-2013, DM 3.2 „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”

Valoare proiect: 3.583.835,07 lei

Stadiu proiect: finalizat în 2014

În cadrul proiectului „Centre socio-educative în comunele Cumpăna (Jud. Constanța), Vînători (Jud. Neamț) și Prundeni (Jud. Vâlcea)”, UAT Comuna Cumpăna are calitatea de Promotor de proiect cu atribuții bine definite.